top of page

Rólunk

Szicíliai Snack Magyarországon

Elsőként 2015 júliusában találkoztunk az arancinivel egy szicíliai körutazás során. Gyorsan mindennapi étkezésünk részévé vált, fenséges íze és egyszerű fogyaszthatósága miatt. Ez a tenyérnyi rizottóbomba a rohanó világ, és a kényelmes dél-olasz nép kitűnő megoldása bármely napszak étkezésére.

   Újdonsült tapasztalatainkkal gazdagodva Magyarországon hiányát éreztük egy nem tészta alapú snacknek, ami gluténmentes és egyben egészséges is. Az “arancini” olasz szó narancsocskát jelent, mely az első ránézés után egyértelművé válik, hogy miért. A snack első megjelenése Szicíliában a 10. századra tehető, összeállításában a sziget történelme tükröződik. A sajt töltelék a görögöktől, a rizs és a sáfrány az araboktól, a paradicsom a spanyoloktól, a ragú pedig a franciáktól származik.

    A Risbon névre keresztelt, különböző finomságokkal töltött, gluténmentes morzsába forgatott rizottóbombát Magyarországon házilag gyártjuk, receptünk egy Palermo melletti halászfaluból származik; helyi vendéglátónk családi receptjével segítette a Risbon autentikus ízvilágának megteremtését.

Risbon Arancini Budapest
bottom of page